dotcomwebdesign.com
Design By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple.dk
 
 
 
 
 
 
 
Hjem > Kanalomlægning 2017
 
 

Kanalomlægning 2017

Kanalomlægningen ændrer på radio og tv

YouSee foretager kanalomlægning og den finder sted den 9. marts 2017. Her laver YouSee FM-sluk og ændrer startfrekvens. På dagen, hvor kanalomlægningen finder sted, vil der forekomme korte afbrydelser på tv, bredbånd og bredbåndstelefoni. Afbrydelserne vil ske mellem kl. 1.00 om natten til kl. 9.00 om morgenen.

Med kanalomlægningen giver YouSee plads til alle 6 DR-kanaler i HD-kvalitet og øger samtidig billedkvaliteten (bitraten) på de 26 mest sete tv-kanaler i YouSee’s regionsudbud.FM-signalet slukkes via kabel-tv-stikket
Det betyder, at jeres beboere/medlemmer skal til at høre radio på en ny måde, hvis der er trukket et kabel fra deres radio til R-indgangen i kabel-tv-stikket. Den plads som FM-signalet har optaget i kabel-tv-nettet bliver fremover brugt til bedre tv- og bredbåndsløsninger. Der er flere måder, som jeres beboere/medlemmer kan høre radio på fremover. De kan for eksempel bestille en gratis stueantenne eller spare 20 % på en DAB-radio, som modtager radiokanalerne digitalt.
Har du transistorradioer, bilradioer eller andre radioer med egne antenner, påvirkes de på ingen måde af, at vi slukker for FM-signalet gennem kabel-tv-stikket.

YouSee ændrer startfrekvensen på tv-kanaler
For at give et bedre tv-signal og en højere billedkvalitet, ændrer YouSee startfrekvensen til 450 MHz på tv-kanalerne. I dag er startfrekvensen på 143 MHz. Fremover skal den være 450 MHz. Hvis du oplever sort skærm, er det, fordi dit tv ikke har indlæst den nye frekvens automatisk. Så skal du selv ændre startfrekvensen og genindlæse dine tv-kanaler.

Det varierer fra tv til tv, hvordan du gør det.
Find vejledningen til netop dit tv på yousee.dk/kanaler, eller prøv den generelle guide:
1       Vælg Menu på din fjernbetjening
2       Vælg Indstillinger eller Konfigurationer
3       Vælg Digital eller Opsætning
4       Vælg YouSee som operatør, hvis du bliver bedt om det
5       Indtast netværks-id 100. Har du valgfrie kanaler i din tv-pakke, skal du i stedet indtaste netværks-id 111
6       Indtast 450 MHz eller 450000 KHz under Frekvens
7       Vælg Indlæsning af kanaler
     
Du kan læse mere på yousee.dk/tv2017.

Har du spørgsmål?
Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du besøge din lokale YouSee butik og få råd og vejled-ning. Du er også velkommen til at ringe til YouSee på 70 70 30 17, alle hverdage kl. 8-20 og øvrige dage kl. 10-20.